Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Natur


Vaggsång för havet



Vem nynnar sången för havet där långt borta
sången som vaggar vågorna hit till stranden
där dyningen mjukt svepande kammar grönalgens hår
där dyningen rofyllt porlar genom strandskrovlet
och rasslar bland snäckorna
de som evigt bevarar sången
i sina skimrande vindlingar




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 514 gånger
Publicerad 2006-04-12 16:36



Bookmark and Share


    Sanne
Jag brukar normalt inte beröras av "natur dikter" men den här älskade jag. Den beskriver snarare ett väsen, än att försöka beskriva en vacker plats, och jag tror det är det som gör den så bra. Den är som mer levande.
2006-04-18

  Niklas Gladh
Härlig beskrivning och samtidigt en förundring över naturens livskraft.
2006-04-13

  Fredrik Stillesjö
Hej Hildegun!

En väldigt vacker och poetisk bild av havet och en undran som jag verkligen gillar. Bra att tänka kring. Jag kan tydligt se dyningarna. MVH Fredrik
2006-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors