Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flyttade in till stan för fyra år sedan. På grund av tät bebyggelse så börjar man inse att parker har en viss betydelse för välbefinnandet.


Årstidsväxling.

ÅRSTIDSVÄXLING.

 

Att ha naturen inpå knuten,

de´ kan va´ skönt på många sätt.

Och inte,som en datanörd va´innesluten

i stadsmiljön,hermetiskt tätt.

 

Där är de´svårt vid årstidsbytet

att veta vad som försigår.

När man har varit uti vintergrytet

och plötsligt årstidsporten öppen står

 

Den som vid datorn var en "cool" en.

Han tror att vintern gjort en kupp.

Där Lena Nymans gula klot är solen

och Nisse lagt den gröna sidan upp.

 

Det är väl det som är miraklet.

Som återkommer varje år.

Kung Bore har nått fram till kaklet

och vi kan njuta av en ljuvlig vår.




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Gustavsson VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-03-14 10:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Gustavsson
Tor-Björn Gustavsson VIP