Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Simons motorcykel

 

 

Idag går jag förbi den igen

En roadracingmaskin som gör över 300

Den sitter fäst vid en grov spiralfjäder

i sandgropen bredvid gungorna

Brädorna är målade i rött och grönt

och styret är slitet av dina små händer

Du körde för fullt på rakorna

och i kurvorna lutade du så våldsamt

att din mormor och jag var rädda

att fjädern skulle brytas av

Varje gång du hälsade på

gick vi till lekplatsen

Först gungade du i bildäcken

sedan körde du motorcykeln

Med åren blev tyngden för stor

och fjädern orkade inte hålla dig uppe

Då slutade du köra

Men du slutade inte träffa oss

I sommar fyller du 18

men du är ändå vårt lilla barnbarn.




Övriga genrer av Lars Svedin VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-17 10:57



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Ömsint och kärleksfullt!
2015-03-17

  P-E-H
Så fint om minnen från barnbarnets barndom!

Kärleksfullt.
2015-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Lars Svedin VIP