Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

26


du fick ett vykort
bilder långt ifrån
svårbegripligt utredda
som i ett annat land
där frukterna är formade
som stjärnor
där bönder odlar dikt
på vida stjälkar

namnet står skrivet
i blod
och blodet har ett namn
det säger: jag är
ett eget namn som späds
ut. över ögonlockens
röda hav
och blodet säger: kom
se för dig själv

kistorna längs vägen reser sig
erbjuder vila
för det som komma skall
locken ger behagligt skydd

du ser att natten faller
du stiger in




- - -




de som väntar än
anställde en sorts tolk
ingen visste varför alla bin
samlas ovanför sängen
varför honung droppar rött
sigill där du nyss varit
varför bikupan sjunger språket

och den gula tranan
som fiskar i den stora strömmen
gör sig fullt förstådd












Fri vers (Fri form) av Anachronism
Läst 205 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-29 10:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anachronism