Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Avrättning oavsett vilka det gäller


Om jakt av djur och människor

 

Det krävs lite förberedelser för att döda.

Först av allt behöver man ett byte. Och att man som jägare mentalt har förlikt sig med tanken att släcka ut ett liv. Själva dödandet underlättas av ett effektivt vapen, kanske ett gevär. För klass 1 jakt passar grövre och tyngre kulor bättre än snabbare smala projektiler. Att använda grövsta möjliga kula är en bra förutsättning att utgå ifrån, levande djur förtjänar att dö så snabbt det är möjligt under jakt. En grov och tung kula passerar rätt igenom kroppen, lämnar efter sig två stora hål för blod att rusa ut genom. Eftersom man aldrig kan garantera att djuret i fråga dör med ett skott, så måste nästa kunna penetrera djurkroppen oavsett vinkeln.

Ladda med tre-fyra patroner. Sen är det bara att sikta och låta pekfingret krökas över avtryckaren. Tre mm:s rörelse och ett lätt tryck är allt som behövs. Projektilen träffar bytet med 800 m/s eller 2 800 km/tim, trasar sönder hud, ben, organ och alstrar en avsevärd stötchock genom kroppen. Blodet sprutar ut med kraft, blodtrycket sänks och bytet segnar ner. Det rycker i kroppen av spasmer medan medvetandet suddas ut. Jägaren går med fördel närmare och sätter ett närskott i djurets huvud, ett skott som krossar skalltaket och motstående sida av skallen och får hjärnan och dess substans att i klumpar spruta ut med stor kraft. Bytet dör inom en sekund.

Så här ska det gå till då man följer Jägarförbundets riktlinjer för s.k ”etiskt dödande”.

Är bytet en människa tillgår det i allt väsentligt som här har beskrivits. Jag läser med stigande fasa om avrättningarna på Hisingen. Vad får en människa att då krama av avtryckaren? En gång. Två gånger. Trettio gånger. Och sedan filma sina offer med mobilen?
                                                  @ 

 




Prosa av Elina Vacker
Läst 238 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-20 14:26



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
sjuka människor
2015-04-29

  Jordgubbsodlare
Du var såklart tvungen att lägga till brasklappen på slutet, you splatter-o-holic! :-)
2015-04-12

  erkki
Att detta är förfärligt är självklart. Att förstå det är betydligt svårare. Jag tror att det gäller människor som i förtvivlan försöker bli sedda, men bara har utsatts för svek. Så kommer det en gangsterhövding som visar den empati som så hett eftersträvas. Bara en smula och bara spelat, men ändå något. Så upplyser denne om att ens duktighet består i att kunna mörda och leverera (rånmord). Ljuset i tunneln har visat sig.
2015-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker