Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogskvinnan

Du Kloka Kvinna där inne i Grönskan,
bland granar och mossa så varm;
Väv mig en kokong av dina kläder
Ett skyddat bo där jag kan Vila
Där Tryggheten står för sitt Namn


Ovanför min ensamma och lemlästade kropp,
Här i Jorden där jag ligger nu
Utlämnad åt Kolsvarta fasor;
Jag ser upp

och Falkar, Örnar, giriga hökar
Susar likt trädtopparna, svajande Kronor;
Flyger i Vinden som sjunger
Ett Tungt och ödesmättat Tjut


Fåglarna ser mig med Speglar
den Blicken av ett krus fyllt med Hål;
Sönderslaget så som mina Drömmar
Jag väntar tills de Tagit Allt som går


Du Kloka Kvinna där inne i Skogen,
Ge mig en skopa med Bål;
Kokad på Solbelysta Stenar
av Naturens Väsen den Drycken
Äro förtrollad och God;
Återuppväcker slumrande Sinnen
Och får mig att känna mig Hel


Du Kvinna bland knakande kvistar,
Du Kloka bland svampbevuxen rot;
Väv mig en kokong av dina kläder
Ett skyddat bo där jag kan Vila
Där Tryggheten står för sitt Namn


Ni Örnar och Falkar och Hökar!
Ni ser mig inte mer,
Era ihåliga Ögon kan ej igen borra
Blicken in i och genom mig;
För nu är jag inte längre trasig
Nej, varken skör eller rädd


Ben täckta av granris,
Bär bort min andlösa kropp
mot den natursköna plats;
Där jag får lov att slutligen Vila
i Skogskvinnans Trygga Kokong.





© Karin Dahlgen 2015




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av :n2o:
Läst 394 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-03-20 20:38



Bookmark and Share


  petter rost
Ytterligare en läsning. Och fler upplevelser. Det trolska, lite mytiska består men jag hör nu så tydligt att det är en kvinnas sång till en kvinna – jag tror inte att en man skulle kunna skriva en rad som (t ex) "Väv mig en kokong av dina kläder..."! Jag har i a f aldrig läst en rad med denna speciella innebörd och lyster från en man. Betyder det en kritisk kommentar, något av ett nedvärderande? Nej, då rakt inte – om något på den skalan, så tvärt om, jag kan sannerligen ta orden på allvar! Och här igen:
"Ben täckta av granris,
Bär bort min andlösa kropp...". Ny applåd om det hade gått...
2015-04-08

  Ronny Berk
tycker mycket om bild och text, ja !
2015-04-02

    ej medlem längre
Trollbindande..
2015-03-21

  Alwan
Välskriven, bra formulerat och bra ordval.
Fin rytm!
2015-03-21

  petter rost
En mystisk, trolsk och lite oroande sagovisa – kan inte höra den från någon annan stans än underifrån... och där ändå ur en – helhet.
2015-03-21

  Marita Ohlquist VIP
Lysande!
2015-03-20
  > Nästa text
< Föregående

:n2o:
:n2o: