Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

:I Fraktioner Liv:

 

Virtuella fotoner växelverkar

med dansande elektroner

En kommunikation

grön antiblå gluon

Värker i mellanrummen

 

Universum andas i vågor

sjungande tillsammans i kvant

En enda enhet

i fraktioner liv

Ensamhet i svarta hålor

 

Tal och teori

kvark vakuum och Gud

Ett samtal

i inflation flätat

Inflammation som växer

 

Jorden är ett ekosystem

en suck i symbios

Galaxhavet vaggar

till sömn otium

Struktur utan separation

 

Evolutionen har gjort med tiden

med undantag för Människan

En samverkan

vers mått rymd

Konverserar med sig själv

 

 

 

© Karin Dahlgren 2015




Fri vers av :n2o:
Läst 314 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-04-02 00:39



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra
2015-04-07

  petter rost
Du måste ha en rot i "högre" vetenskap, anar jag. Och du växlar in detta i din poesi på ett sätt som delvis påminner om Göran Sonnevi. En strof som denna blir hisnande:
"Universum andas i vågor
sjungande tillsammans i kvant
En enda enhet
i fraktioner liv
Ensamhet i svarta hålor".
Du ger en rysning ...


2015-04-02
  > Nästa text
< Föregående

:n2o:
:n2o: