Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Året som aldrig blev.

Hela året
och månaderna
de försvann
in bland trädkronans grenar och löv
i vår

Mitt hjärta den flög
upp bland molnen
en regnig sommardag
och varför inte
varför skulle jag få dig
när det närmaste jag nått
var att få se dig i månens konturer
i solens sken
som envist tränger sig på
och upplöser
mina hornhinnor


Det kalla snöovädret
den 13 januari
gav mig en present
på min födelsedag
stelnade inre organ
förfrusna
kalla fötter
och ledande värk
i min högra
kroppshalva

Det var inte så
att jag bad om
att få besök av flugor
på sommaren
och nej
det var inte mitt fel
att trampa på en
myra

Allt jag gjort det närmaste året
var att tränga bort dig från min omvärld
och sedan fått ta emot
extra hårda smällar
från naturens krafter

Hösten föreföll sig
med en naturlig begåvning
väderkvinnan
säger att det blir blött och kall
och vindrutorna blir kladdiga
av regnets piskande
och jag orkar inte längre
se ut i det kalla höstens mörker

Sommaren 06
den är redan bestulen
det blir inte varmt
inga varma kramar
eller värmefyllda kyssar
för sommaren
den blir ej av











Fri vers av CopyRight
Läst 423 gånger
Publicerad 2006-04-13 16:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

CopyRight
CopyRight