Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Livet kan kännas tungt

 

det händer att jag inte vet

vad jag ska ta mig till

tänk att få vara bekymmerslös

bara för en dag

bekymmerslös ett ord jag saknar

i mitt ordförråd

min börda mina bekymmer

bär jag med mig varje dag

försöker att inte tänka på dom

det går så där

jag vill försöka fånga dagen

vara och leva i nuet vara närvarande

i det som sker

det handlar om att göra det bästa

av dagen som är

när det händer saker

jag inte är beredd på

när det känns som allt

vänds upp och ner

vill jag fly

bort från allt som sker

glömma alla oförätter

det som ger mig tungsinthet

där gråten vill fram

men det klarar jag inte

när sådant händer

är det skönt att få gå ut

ta på vandringskängorna

stavarna ska vara med

gå den välkända stigen i skogen

där lugn och tystnad råder

det hörs inget brus från allfarvägen

fåglarnas ljuva sånger

skänker ro åt själen

att mitt i allt som känns tungt

kunna få glömma för en stund

gör att livet känns lättare

att leva

 

 

anits 31 mars 2015

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-03-31 20:55



Bookmark and Share


  Maria T
Så skönt att få gå där i skogen och lyssna till fåglarnas sång
2015-04-11

    maija tuori

Kära vän jag känner igen mig ! kraaaam
2015-04-06

  Fem hjärtan VIP
Så bra att du har naturen så nära.. Naturen har läkekraften. Kram
2015-04-03

  ULJO
Naturen bjuder läkning
2015-04-01

    Dan Myrbeck
Ja, var och en får försöka
hitta sin egen metod.
2015-04-01

    ej medlem längre
Ja, det kan kännas tungt ibland. Även jag slåss för min hälsa!
2015-04-01

  Ljusletaren
Naturen läker ... svar ja /kram
2015-04-01

  Lars Hedlin
JA däri naturen kan man andas
2015-04-01

  Bibbi VIP
Så väl att Du har naturen så nära inpå.
2015-03-31

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, naturen skänker ro...det är tur vi har den...
2015-03-31
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP