Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur arkivet, en sån här helg finns förhoppningsvis tid att reflektera över vår ödeläggelse..


Tider (2015)


Ödesdigra tider skall komma
då stjärnfallen skriker på himlen
och vi går här i skuggorna
av rädsla och på vår vakt.

Vi har samlat så ofantligt
mycket av synd och förstörelse
vi har bevisat att mänsklighet
är blott det lägsta av väsen.

Så låt oss huka och lära
av vårt uttömda förtroende
stjärnorna har sett oss länge nu
vår existens är dock ett ögonblick.

Ska vi någonsin lära och förändras
då vårt varande är så tveksamt
vi har ju alla goda exempel att se
i natur och varelser omkring oss.

Vi har fötts med facit och förmåga
men tycks tro att vi kan fuska
en så oerhört stor enfald
att stjärnorna, dom bara ler.




Fri vers av Järnkatten
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-03 11:55



Bookmark and Share


  Niclas Petersson VIP
"Vi har fötts med facit och förmåga
men tycks tro att vi kan fuska"
Precis så.
Gillar.
2015-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Järnkatten
Järnkatten