Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiggaren

Tiggarens ord
bränner trots att de bytts ut
nu står det GLAD PÅSK




Bunden vers (Haiku) av Gunwale VIP
Läst 455 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-04-04 15:07



Bookmark and Share


  Deva
Att orden bränner går inte att ta miste på i den här debatten!
2015-04-05

  Onomatoprofet VIP
Sittter Pk lobbyn utanför konsum igen? men då ska jag skynda och skänka en femtiolapp
2015-04-04

  lodjuret/seglare VIP
Skam den som ger sig eller skam den som ger dig, kanske. Att säga till en hemlös "Jag följer dig till härbärget, vandrarhemmet. Jag betalar i receptionen för en natt plus frukost på morgonen, ej avbetällningsbart i reda pengar. Är det av intresse?" Den som tackar nej till det är förmodligen inte hemlös. Alternativt bunden till tiggeri i någon annans sold än sin egen. Att vilja förstå sig på vart pengarna går är inte samvetslöst.
2015-04-04

  KattenKin VIP
Vet du, jag pussar tomma intet, för en fröjdefull påsk, så ta inte åt dig är du snäll! Man kan pussa en känsla.
2015-04-04

  Larz Gustafsson VIP
En sak till bara, innan jag slutar: Jag har ett fadderbarn och ger till andra ändamål, där jag vet att pengarna verkligen går till just välgörenhet.
DET blev sista ordet i debatten, Katten.
Ta, ta, Clarice...

2015-04-04

  Larz Gustafsson VIP
Inga pengar till PK-lobbyns nya gullungar/maskotar!
2015-04-04

  Larz Gustafsson VIP
Jag skulle hellre pussa en kamel.
2015-04-04

  KattenKin VIP
*asg* Tänk att det var just du som skulle göra min påsk till en höjdare, det tackar jag för! /puss på snikna nosen
2015-04-04

  Larz Gustafsson VIP
På min arbetsplats sysslar jag med biståndsarbete. Det känns väldigt meningsfullt.
Du är väl inte direkt purung själv, din uppblåsta mallgroda.
Dessutom är jag minst lika radikal - om inte mer - på jobbet som hemma. Jag är ingen kameleont som skiftar färg efter omgivningen. Sådant kan liberaler och sossar ägna sig åt.
Dessutom är du mig icke en värdig motståndare.
Så debatten slutar här.

2015-04-04

  KattenKin VIP
Farisé? Underbart! Trodde väl aldrig jag skulle hamna bland bibelspråk. Tur att du är framme på jobbet snart så du får tänka på annat din gamla stofil!
2015-04-04

  Larz Gustafsson VIP
Snål kan du vara själv.
Jag tror att alla självgoda verkhelgon kommer att få lära sig en ÄNNU värre läxa.
Även om det skulle bli lag på att man ska skänka till tiggarna - och det är väl bara en tidsfråga - så skulle jag ändå vägra.
Jag skänker mina pengar till andra ändamål.
Fariséerna kan dra något gammalt över sig.
2015-04-04

  KattenKin VIP
Känns härligt ibland att jag vet att det är ungefär en kvart kvar tills alla snåla får lära sig en läxa...
2015-04-04

  Nanna X
förut stod det GLÄD PUSK med en slant
2015-04-04

  Larz Gustafsson VIP
Det spelar ingen roll vad de skriver, dessa PK-lobbyns nya gullungar. Jag kommer inte att ge dem en krona i alla fall.
2015-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP