Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årspotpurri

Löv faller stilla
gryningen är kall
färgpalett i skyn
höstens givna mall
frostbitna grenar
vid frusen mark
fåglar som lämnar
trygghetens park

Flingor från höjden
mot klasklart fönster
vintervit glädje
varierande mönster
puder över ängen
av renaste snö
änglaspår av kärlek
på nattfrusen sjö

Sånger vid nejden
över vitsippors ro
hemvändande fåglar
en serenad med go
vårvindar friska
älvdans på ängar
klarblått vatten
ur porlande strängar

Utsträckta segel
på saltstänkt vatten
och dansen på logen
i midsommarnatten
tiden är barmhärtig
mot brunbrända ben
lata dagar på stranden
i sommarsolens sken

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 630 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-04-11 21:11



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fina och målande bilder bjuder du på här!
2015-06-26

    ej medlem längre
Rimdrömmar.
2015-04-16

    Dan Myrbeck
Bra skaldat!

Jag gillar de korta
stroferna.
2015-04-14

  P-E-H
Underbara bilder i denna text!
2015-04-14

  ResenärGenomLivet VIP
Du får med så mycket vackert...härligt...
2015-04-13

  Ljusletaren
Ljuvliga årstider du har fångat med dina fantastiska ord *tack* /kram
2015-04-13

  Eva Helene VIP
Så fint om våra fyra årstider!
2015-04-12

  Blomma-Stjärna VIP
de fyra årstidernas vackraste dikt - tack!
2015-04-12

  Bo Himmelsbåge
Fin hyllning till årstidsväxlingarna!
2015-04-12

  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2015-04-12

    ej medlem längre
Ord med poetisk känsla som griper tag.
2015-04-12

  louisegirl
Målande vackert om årstider
2015-04-12

    ej medlem längre
Fint fångat, fint målande.
2015-04-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om årstiderna.
Du målar fina bilder med dina ord.
2015-04-12

  agneta pichler
underbar att läsa
om tidens växlingar
som utger ett år av många
2015-04-12

  Hanna Mari Wallin
underbar helt enkelt
2015-04-11

    ej medlem längre
Underbar hyllning till det unika med vår natur. De fyra årstiderna. Vivaldi gjorde den till musik och du till poesi. Ni har skapat magi tillsammans.
2015-04-11

    ej medlem längre
Skapelsen är vacker å värt vårt beskydd, mycket fint fångat!
2015-04-11

  Ingrid Trolle
En härlig årstidsdikt
målad i vackra klara
färger med säker
penna och pensel.
Utsökt
2015-04-11

  Marianne Räf
Utsökt å trevlig årstidsdikt !
2015-04-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO