Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tekst.


Landskapet



Fortrengselen trengte seg på
og hun fortrengte den -

som en mørk skygge
under et gammelt eiketre
uhåndgripelig -
men tilstede -

helt til morgensolen
kastet sine stråler over
et broket landskap -

der hendelser som nå
var blitt til historier
en gang hadde utspilt seg -

det var bitterhet - men også
glede - sorg og tankefulle grender
lune sanddyner langs kysten og skarpe
fjellknauser som laget skrubbsår under
barndommens år -
det var -

det var så mye der -
mer enn et sinn kunne holde
fast ved - derfor var det nedskrevet
i en bok - som i en dagbok - som et slags
dokument over alle levde liv - og alle drømmer
- om mennesker og natur - om livet og dets innhold


De vonde minnene bleknet likt
en gammel voksduk utsatt for
mang en solfylt sommer -

for de var der de også -
blant granbar og fjellknauser
- skrubbsår og tørkede tårer -

- de gode minnene

mors fang - søsters trøst
og den svale brisen fra øst -

alt dette og mye mer -
det var også der - en del av livet
- næringen som ga energi -
og bilder som man så gjerne
hang opp på en grå-slitt vegg

Hun så utover by-landskapet

- det var skumring - det var kaldere nå
enn for noen timer siden -

det var tidlig kveld - den tiden på
døgnet - hvor natten ennå var purung
- som en tenåring som med stjerner i blikket
så frem i mot det som lå der borte et sted -
i tåkelandskapet - det som var så nytt og spennende
- det som var livet...


Kanskje trengte hun denne fortrengselen
- noe å holde fast i - som et par støttehjul
som et par krykker -

og siden natten ennå var purung
til tross for at hun var langt over
sine tenår - så fantes det kanskje fortsatt
en mulighet for alle disse drømmene -
kanskje, - kanskje lå de bak denne fortrengselen
som trengte seg på - det kanskje var akkurat
- slik det var.


Kanskje var det på tide å slippe taket
om fortrengselen - og ta steget ut i landskapet
som denne gangen var en by - fylt med både
det kjente og det ukjente - historier fra nær
og fjern -

en by fylt med liv
sus og dus
stillhet og mørke
trafikkerte veier
og trange smug -

en by - en del av hennes liv

kanskje var det på tide å slippe taket
-

og skrive et nytt kapittel
ta steget ut i landskapet



- ta steget ut i hennes eget liv




Fri vers (Fri form) av Nina.K
Läst 259 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-04-11 14:50



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"I'm steppin' out" (John Lennon).
Klart att du ska förgylla landskapet!
2015-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Nina.K
Nina.K