Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De stora talen

Var inte rädd för de stora talen
Du behöver dem kanske inte i din vardag
men du behöver dem för att förstå världen bättre.
En miljard i statskassan, vad blir det i din plånbok?
Hur många gener finns det i din kropp?
Hur stor är den mänsklighet som du är en del av?
Hur många galaxer finns det i rymden och hur många stjärnor och planeter i varje?
Hur många atomer finns det i din frukostgröt?
Vad är ljushastigheten i kvadrat som ingår i formeln E=mc2
Hur många stora tal finns det?
Tänk på dem en stund men var inte rädd
för de bits inte




Övriga genrer av stenhur VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-16 17:20



Bookmark and Share


  walborg
Nyttig hjärnövning att se sin plats här
2015-04-16

  Nanna X
de bits kanske inte, men de ger svindel... och perspektiv.
2015-04-16

  Fredrik Payedar
Som ekonom förstår jag mycket cäl vad du menar.
2015-04-16
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP