Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett starkt minne då jag som barn hälsade på min farmor, svårt sjuk.....


Minnet av min farmor


Jag kan ännu se dig
när du kom ut på
trappan
på sjukhuset

en virkad schal
låg kring dina
frusna axlar

jag visste...
sjukdomen
hette cancer

Ditt hår hade ännu
inte tagit skada
utan låg i en
grå slöja
kring ditt
milda ansikte

Vi var många
att besöka dig

Jag var bara
fem år
stod längst bak

Rädd att störa.




Fri vers av Karin Rosberg
Läst 341 gånger
Publicerad 2006-04-15 08:55



Bookmark and Share


  noname_realmind
Mycket vackert minne och dikt, ömhetssvidande...
Tack för att du delade detta. Vårda minnet ömt.
2006-04-15

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Ett starkt minne som blivit en stark dikt. Du beskriver varje detalj, både ömsint och smärtat. Och slutet - slutet är ett slag i solar plexus. Så starkt känns det.

Tack.
2006-04-15

  Anders P VIP
ett vackert minne tycks det mig. Viktigt att få det på pränt för att det inte ska blekna.
2006-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg