Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland

Ibland är jag en koltrast, en korp
som söker det vita
ibland en katt som går sin egen väg
instinkt
flyger så ofta det går
i tanken överallt
där finns inga gränser
lump och inkapslad sorg
bär jag min börda
kropp i tvångströja
av smärta
och ja av gråt
men en tysk flicka gråter inte
Lär dig lida utan att klaga
tänk på dem som har det värre
Skäms på dig
alla taggar utåt
en tant med igelkottskinn
möta smärta med ilska
eller passivitet
Ibland är jag en förgiftad katt
med förlamad kropp
fradga under trappan
ibland




Fri vers (Fri form) av astridchen VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-26 16:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

astridchen
astridchen VIP