Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Pappa har en fågel i handen

Åldern tar ut sin rätt
och inget mer finns att
dölja

Min snart 90- åriga pappa
åker ofta ut med sin bil
för att hjälpa mig i trädgården
och tränar armmusklerna med
vedhuggning

I söndags satt vi på altanen
och drack kaffe då några
oväntade ord kom från hans
mun
- Jag har alltid varit blyg!

Det har aldrig varit min syn.
Han har alltid varit öppen
och social. Cyklar ofta ner
till Kupolen och sitter en stund
på bänken och pratar med gubbarna.

Handlar åt mamma och slänger
ofta ihop en lunchsoppa.
Varje dag tar han sitt dragspel
och spelar en timme för att få
hjärngympa.

Gamla filmer på Tv är en hit. Skrattar
gott åt Åsa-Nisse.

För några dagar sedan satt han på trappen
och vilade sig och drack sitt förmiddagskaffe.
Plötsligt dunsade det till och en liten fågel
landade avsvimmad nedanför hans fötter.
Han tog den i handen och värmde den.
Efter en kort stund vaknade den till och han
satte den i syrenträdet. Han såg den lyfta och
den flög iväg!

Tänk om jag hade få suttit i hans hand eller
varit så nära min kära pappa.

Han var aldrig hemma när jag knackade på....

Enda gången jag var i hans händer har fångats
i denna balansakt....Han var atletisk och jag blev
duktig gymnast ....men det var långt senare







Övriga genrer av WyS VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-05-06 17:39



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint om din far...berörs djupt..och känner saknaden till min egen Pappa..kram
2015-05-07

  Lehva VIP
Berörande och fängslande.
2015-05-06

    ej medlem längre
Vackert!
2015-05-06

  i af apa
en fin text
till en fin pappa...
2015-05-06

    ej medlem längre
Ömsint och vackert!
2015-05-06
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP