Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- Skriv en roman om ditt liv! Sa han

En sjuåring går där i ljuraparken
och vill sprätta upp magen
så allt faller ur.

Det tar sån tid. Speciellt när våren landat i denna lilla park.
Jag kommer hem alldeles försent.
Jag går där än.
På nätterna.

Det gör inget. Jag är inte väntad. Det finns inga tider. Jag får komma när jag vill. Jag orkar inte skynda.
Det finns världar här i parken. Onda och goda. Båda krafter vill ha mig kvar.
Här är det magiskt, säger de. Du behöver inte sprättas upp. Du kan sväva här. Verkligheten kommer sen. Men inte nu.
Jag seglar över dungarna. Inga ungar kvar. De är redan hemma,
min tid är annorlunda.
Det är den än.

Livet går inte fort. Det stannar upp på märkliga platser, som ljuraparken.
Längta inte tillbaka, lilla sju, Det är över nu.
Magen blev aldrig öppnad.

Jo, nu ljög jag ju. En vuxen lögn. En röd lögn.




Fri vers av Malin Ringdahl
Läst 363 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-05-06 23:55



Bookmark and Share


  Nadja Auer
Livet tenderar att stanna upp på märkliga platser...verkligen.
Jag minns när jag läser denna målande text att jag likt denna sjuåring gick med liknande tankar. Ja, inte underligt man känner sig trött ibland.

"Du kan sväva här, verkligheten kommer inte nu men sen"...jag då som nu...Känslosamt skrivet Malin! <3
2015-05-21

    snöö
Djup och berörande text. Tycker om hur du skriver och beskriver. Ser bilderna du ger framför mig. Bra!
2015-05-10

  Nadja Auer
Du kan sväva här. Verkligheten kommer sen. Men inte nu. <---gillar't <3
2015-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl