Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Akta dig för asfalten!

Hjälp mig hjälp mig Gud

om du alls finns

 

Förblindas av tårar

och minnesenergitjuvar

som alltmer tar över

 

Forskarna kämpar

men kallar inte ens på alla

som är villiga att prova

deras påhittiga påhitt

 

Ett ja

från dem som vill prova

vara försökskaniner

i denna efterblivna

forskavärld som fortfarande

inte alls löst att uppfinna en

bromsmedicin för de mest

fruktansvärda sjukdomarna

 

Förut kunde jag en tid inte

känna något av ett glas vin

nu kan jag nästan det

om det inte tar 8 timmar

att få i sig förstås;

men  effekten avtar ändå

alltför snart

lämnar den ängsliga hjärnan

åt sitt eget öde

 

Tilläggas bör för alla som

nästan ramlade av stolen

att jag långt tillbaks i tiden

blivit uppmanad att ta

ett glas varje dag

men inte ens det

lyckades jag med

(eller att börja röka

i fjärde klass)

 

LYCKADES INTE ALLS

med något överdrivet

så kallat njutningsmedel

tror jag

 

Men nu har jag lyckats

att få något helt gratis

för att jag blev drogad

på lokal en gång 

Uppmärksam som jag är

gick ut därifrån o tänkte mig

komma hem snabbt 

som vinden

 

Men ack när foten skulle ned 

över gatan från trottoaren

så var alla muskler förlamade

så jag föll med pannan nedåt

 

ALDRIG kommer jag att glömma

den smällen i mitt huvud(ett eko)

Den var inte vänlig

var ute efter att förkorta

mitt liv och att totalt

krossa det

 

Kanske något jag innerst inne

förstod

Jag vet inte

men en man i bil

verkade också förstå

att det nog inte var så

smart och normalt fallande

i gatan som han bevittnade

 

Han körde mig hem 

utan att kräva något i gengäld

trots att jag kräktes i en plastpåse

i framsätet på hans bil

 

Det får mig förstås att tro

att det finns goda män

och fina kärleksfulla mänskor

mitt i alla doser av prövningar

som vi utsätts för

i diverse märkliga former

 

jag ber dig därför

Låt mig Väldigt gärna få

 behålla den bilden kvar

Långt in i min egen

sjuk- och dödsdom

 

Skriver gärna under en

petition om att livet är

fullt av motsägelser

och överraskningar

i alla former, som Tack

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-05-12 15:35



Bookmark and Share


  Ida-Marianne
Du skriver så otroligt bra om vad du upplevt! Du verkar ha en otrolig kampvilja! Skickar dig massor av kramar och skulle önska att jag kunde tipsa dig om någon bromsmedicin, men tyvärr...
2015-05-12

  Lars Hedlin
Du skriver starkt om livet och dess livliga möten på gott och ont!
2015-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP