Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ingen signal

det här
kan inte fortsätta

en alkis balanserar en ölburk på en krycka
tittar in i ett skyltfönster där en tv visar texten
"ingen signal". en tjej sitter hopkurad
bredvid sin pojkvän, som är gatumusikant.
ingen lägger pengar i hans hatt.

jag har kölapp nummer femhundrafyra
hos polisens hittegodscentral
och förhoppningarna börjar ånga bort.
jag tar tunnelbanan hem igen,
en kvinna lägger sin hand på mitt knä
visar ett skrynkligt fotografi av "Francesca".

det här
kan inte fortsätta

hornstulls bibliotek är ett dårhus
två datorer ur funktion, två datorer i.
en man frågar om jag såg agenda igår
jag går till disken och ber om hjälp
där står en knarkare med solglasögon
säger: "visst är det jobbigt att se sig själv ibland"

det här
kan inte fortsätta

"det här kan inte fortsätta", så sa han
i morse i min säng när vi nyktrat till
"jag har inga sådana känslor för dig"
som om jag hade frågat. hade jag frågat?
nej, jag ville ju ha den här tillflykten
en kloak där jag låtsades att kärleken bodde

det här
kan inte fortsätta




Fri vers av enjolive
Läst 262 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-05-12 16:19



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!
2015-05-12

  Robin V
Jäklar vilken text!
Bra skrivet, verkligen.
2015-05-12
  > Nästa text
< Föregående

enjolive
enjolive