Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårens återkomst






Våren kom som en smekning
Rörde mjukt min vinterbleka hud

Viskade orden jag längtat
-Nu är jag här

Drog djupa befriande andetag
Njöt av grönska och blommor
Lyssnade på koltrasten

Kände glädje och tacksamhet
Ännu en vår var mig given




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 544 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2015-05-14 10:44



Bookmark and Share


  Ljusletaren
"Ännu en vår var mig given* ... kan det bli finare än så *ler* /kram
2015-05-18

  ResenärGenomLivet VIP
Fina, tacksamma ord...underbart...
2015-05-18

  lila fjäderblomman VIP
Ödmjukt och vackert...
2015-05-17

  Veven
vacker tacksamhet.
2015-05-17

  Teresia Ridell
Så fint, med en riktigt skön känsla !
2015-05-16

    GG
Orden dansar in i sinnet direkt, de är så klockrena. Rörs speciellt av begräppen "som en smekning","vinterbleka hud", "djupa, befriande andetag".
Applåd, bokmärkning och stort sammtycke till ditt vackra vårperspektiv :)
2015-05-16

    ej medlem längre
Ja ännu en vår är här, mycket fint skrivet.
2015-05-15

    Dan Myrbeck
Fint skrivet
om vår vår!
2015-05-15

    ej medlem längre
Längtandets uppfyllelse. Varje år. Fint!
2015-05-15

  walborg
Blir så glad att läsa denna personifierade text om våren som kommer
2015-05-14

  Linda CH VIP
Ung som äldre tacksamt möter vi vårens skönhet. Det finns mycket att glädja sig åt trots allt!
2015-05-14

  Blomma-Stjärna VIP
Tack för denna fina dikt - stor igenkänningsfaktor!
2015-05-14

  louisegirl
Skriven med en stor ödmjukhet
Jättefint!
2015-05-14

  bittemi VIP
Vackert och ödmjukt om att få möta våren
2015-05-14

  ULJO
Härligt. Din text kan man ta fram en ruggig novemberdag. Då blir man glad inser att det kommer goda dagar efter regnet och kylan.
2015-05-14

  Gunnel Eriksson VIP
Bra beskrivning av det faktum
det inte är givet att en äldre människa får möta våren igen.
2015-05-14

  Marianne Räf
Så härligt med ännu en vår.
2015-05-14

  Maj-Lis VIP
Vackert att få möta våren igen
2015-05-14

    ej medlem längre
Värmande vårkänslor!
2015-05-14

  Hanna Mari Wallin
vackert skrivet. Man känner in den efterlängtade hoppfullheten våren alltid bringar oss :)
2015-05-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert diktar du om våren, den underbara, som vi väntat på.
2015-05-14

  Lars Hedlin
Mycket bra :)
2015-05-14

    ej medlem längre
Ödmjukt och glädjefyllt möter du våren klädd i vackra ord.
2015-05-14

  Anya VIP
Härliga vårkänslor!!!
2015-05-14

    ej medlem längre
Fint Marita,ha en bra helgdag!
2015-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP