Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en värld av blommor eller?

man tar sig för pannan

när huvudet är ockuperat

av ämnen som äter hjärnceller

eller av radions nyheter i öronen

som säger att man ska stoppa reklamen

för sömnmedel till barn

 

sen är det otäcka detaljer om mord

och styckning ett i kör som susar ut

i mitt vardagsrum från den elaka

elaka lilla radiosändaren

 

en pappa till ett barn med egen

bokstavsdiagnos försvarar sig

med hur bra det fungerar

för att barnet ska få någon sömn

under den långa natten

 

NÄTTERNA BLIR MER OCH MER

FARLIGA, hör jag en alz-röst ropa

eller så var det hos grannen

 

de har ett litet barn som inte alls

trivs i en spjälsäng när sömnen

inte befriar tillräckligt fort

enligt barnet eller mamman

 

det står skrivet i stjärnorna

och står det att Gud inte alls

existerar och aldrig gjort

så slipper jag kanske återfödas

en gång till, det lugnar åtminstone

mig på något sjukt sätt

eller kanske en bra liten tröst

något halmstrå att gripa efter

då de helt saknas i min 

alldeles egna lilla värld

 

 




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-05-15 17:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP