Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En person, född i slaveri, berättar om sin frihetsdröm.


Olivträdet


Jo, nu kände jag igen det
Jag hade sett det en gång
när jag hade smitit ut
och ingen tänkte på
att någon som jag kunde saknas
att någon som jag
ens kunde gå

Jag trodde att jag hade blivit ett
med det stora intet
där ingen, inte ens gudarna,
kunde finna mig
och att natten var ett evigt rum
gjort för mig att gömma mig i

På den tiden var olivträdet bara
en planta
Det hade en säregen skada på stammen
samt en gren som var vriden
två varv

Nu såg jag det alltså igen
– och tänk, min känsla för mörkret
som en frihetens boning
var kvar!



7/7 2012




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-05-16 11:33



Bookmark and Share


  Nanna X
man blir nyfiken på fortsättningen...
2015-05-16

  Marja-Liisa Koski VIP
Det finns liv i dikten! En längtan om total befrielse.
Kram!
ML
2015-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP