Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så blommar det upp och till!

Med vaggande krona hon strålar
samma sköna syn som ifjol
mot honom hon vingande
öppnar sig och porlar
minsann...
Och länge hade han
ståndaren väntat på
att hon pistillen
skulle bli klar...

Så att pollenkornen skulle få fäste
i detta lockande näste
för han skickar dem
ju så ståndsmässigt dit
då de i foderbladens brudsäng hamnat
och här han henne så innerligt famnat
då tur att kronbladen höll
som en skyddstäckande gardin
så inget skott utanför deras revir föll...











Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-05-19 16:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Naturlig sinnlighet!
2015-05-20

  Lars Hedlin
Så fint! tycker mycket om!
2015-05-20

  limerick
Wow!
2015-05-19

    ej medlem längre
Mästerligt!
2015-05-19

    Dan Myrbeck
Lärorikt skaldat!
2015-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt