Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ogräsljus på marken

skjuter upp i alla vrår
en bismak av salt i lime
växer snett
är aldrig rätt
uppfläkta solar
stickande i finblommornas ögon
de som ädlats av jorden

ovarsamt skändar händer
plockar rötter
de breda varma men samtidigt så sköra
så snabba att förstöra

ingen hör de ihåliga stjälkarna som skriker
som kvider
efter att bli betraktade
upphöjda i glas
omslutna vid klingande porslin
vaggade av melodin runt borden
som rosor
som riktiga rosor

nämnda utan förakt
sedda i all sin förtjusande makt














Fri vers (Fri form) av Hestia VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-05-24 12:31



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Ja, det är mäktigt. Orden som du skriver är mäktiga. De tar en blomma och sätter den på tronen. Som den härskar! Bara man ser hur den satt där redan från början.
2015-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Hestia
Hestia VIP