Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


Han ville stanna kvar

 

Han kom med cykel, hoppade av

stannade vid broräcket

tittade på turistbåtarnas

eleganta färd  fram genom kanalen

 

Han vände sig om

hans blick föll på ett förälskat par

över ansiktet spreds ett ljus

ett leende

länge såg han efter dem -

tills nästa par gick förbi

samma lyckönskande leende sände han dem

 

Det var den första riktiga vårdagen

luften, dofterna, stämningen

vidrörde minnen och längtan

generöst gladdes han med dem

som fått smak på kärleken

 

Han ville stanna kvar här

i solstänk och nyvaken grönska

Han ville stanna kvar här

bland hoppfulla människohjärtan

 

 

 

Han lät cykeln stå vid broräcket

han skulle stanna kvar här

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Lärling
Läst 387 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-05-26 19:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så otroligt fint skrivet, du förmedlar känslor, mycket bra,

'Han ville stanna kvar här

bland hoppfulla människohjärtan'
2015-05-28

  ResenärGenomLivet VIP
Vårkänslorna smittar av sej...fin text...
2015-05-27

  Rise Little One
En bra dag i livet under din poetiska penna!
2015-05-27

    Lena Söderkvist VIP
Gripande
2015-05-27

  mare VIP
Du fångade in mig
i denna mycket
vackert skrivna text!
2015-05-27

    ej medlem längre
Så fint skrivet..
2015-05-27

  Ljusletaren
Fasen så bra ordat och det många gånger om. Här vill jag också stanna bland dina fina ord ... jag ville stanna kvar :-)
/kram

Ps Fint foto också
2015-05-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!
Läser, tänker och känner.
2015-05-26

  Ronny Berk
att stanna kvar i drömmar och fantasi - ser jag som god poesi !
2015-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Lärling
Lärling