Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kastanj



Kastanjens blommor
elfenbensvita pagoder mot skyn
som stjärnbeströdda
och rikligt försedda
med tantriska böner
i tysta upprepningar därinne,
självklart obemärkta på jorden
men inte av himmelens söner.

Till jorden fäller kastanjen
till sist deras bönesvar
som svårlösta nötter i gräset,
orakelsvar att tolkas
eller inte tolkas
av alla och envar.





Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-05-30 19:05



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
fina rader
lästa av mig
av mina döttrar
fina idéer
härliga bilder
skönt flöde
2015-07-19

  Lärling
Mycket vacker poesi!
2015-06-04

  Sunlight
En sådan fin betraktelse
klarsynt och med djup
i poesins fagraste klädnad

Underbar..
2015-06-03

  stenhur VIP
aningar om
kosmiska skeenden
bakom nötens
tillblivelse
tankeväckande
2015-05-31

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker beskrivning av kastanjens
blommor.
2015-05-31

  Ingela Svenson VIP
Vackra tankar, och diktrader
2015-05-31

  Lena Själsöga Keijser
så är det

vackert är detta

och
barn
älskar kastanjer

barnen hör
och vi

kan
höra
2015-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP