Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten dikt till den syndfulla mänskligheten



Låt din skuggan falla för dagen släckt
Låt ej de glosögda skalla
Förgät de synder du ser förskräckt
Ty de är av mänsklighet alla

Vem vet om ondska, vem vet om hat
Som ej dess drag måst känna
Så dömdes odygd som adekvat
Utan att självrannsaka denna

I allt du sökte, men icke fann
Gavs ingen bid och emedan
Frustrerad åtrå som vettlöst brann
Ej utan åkomma sedan

Fly bort från elden du illa svedd
Låt sot och sår förbli din läxa
Jag vet din själsbild är illa sedd
Dock ingen fläckfri ur askan växa

Ta fatt i halmstrå't så torrt och skört
Må det för samvetsskuld bära
Förbjudna frukter din hand berört
Små tömda brygder i det vulgära

Låt din skugga falla för dagen släckt
Låt ej de glosögda skalla
Förgät de synder du ser förskräckt
Ty de är av mänsklighet alla




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-05-30 21:40



Bookmark and Share


  Mats VIP
Tack för den här Särskilt för:
"Fly bort från elden du illa svedd
Låt sot och sår förbli din läxa
Jag vet din själsbild är illa sedd
Dock ingen fläckfri ur askan växa"
Ahhhhh!!!!
Något hos dig har kontakt med en stor visdom
2015-06-11

    sunnanvind
Tar in och försöker förstå...
Stycken ur den gör mig ledsen andra glad...
Sparar å smakar!
2015-06-04

    ej medlem längre
hehe...glosögd...de koliknande dragen lyste som sensommarsolen över det dårfattade anletet...
2015-05-31

  Teresia Ridell
Starkt, mänskligt, vist och fint!
2015-05-31

    ej medlem längre
Fint diktat om världens ondska och elände!
2015-05-31
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP