Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Återger.


Tant Tyra

 

I en förtrollad stuga vid en vacker älv
bor en gåtfull tant, alldeles själv.
Tanten, hon heter Tyra
och hon är en riktig arbetsmyra.

På kvällen förvandlas denna tant
till en liten, söt, rosa elefant.
Då flyger hon ut från sitt förtrollade hus
och sätter igång ett nattligt bus.

I drömmen får alla barnen se
henne sjunga, dansa och hjärtligt le.
Hon hoppar rep, gör kullerbyttor och går på tå.
Så roar hon alla dem sussande små.

När solen går upp i gryningen
vinkar hon adjö och viskar - Snart ses vi igen!
Så går hon och lägger sig i sin lilla säng,
fönstret står öppet och det doftar sommaräng.




Bunden vers av Marja-Liisa Koski VIP
Läst 584 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2015-06-01 14:39



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint och målande skaldat!
2015-06-26

  i af apa
nåt helt
speciellt
med en
tant Tyra....!

jag hörde om en sån
tant när jag var barn
men så mycket mer
minns jag inte & får
ta den här till mitt hjärta....
2015-06-15

  KattenKin VIP
Så sött, verkligen charmigt med fina rim!
2015-06-14

    ADI Nehlin
Fint skaldat!
2015-06-10

  Bo Himmelsbåge
En liten gullig text om en rosa elefant
som gläder barnen var natt helt elegant...
Den busar o lockar fram många skratt
även hos mig av denna sagoskatt...!

2015-06-03

  louisegirl
Urgullig text..
Gillar mycket
2015-06-03

    Sigrun
Den här texten fick mig att le!
2015-06-03

  Lars Hedlin
Verkligen bra framfört!
2015-06-02

  soligajag_1 VIP
Säger som Marita , denna dikt skulle passa i en barnbok.
Härlig dikt!!
2015-06-02

  Marita Ohlquist VIP
Måste vara skönt att få släppa loss efter dagens slit!
Texten skulle passa bra i en barnbok.
2015-06-01

  Blomma-Stjärna VIP
Jag gillar tanten-elefanten mycket! Må hon länge leva ;-) med sin nattliga sida!
2015-06-01

    ej medlem längre
Riktigt gullig liten saga! Och på rim!
2015-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Marja-Liisa Koski
Marja-Liisa Koski VIP