Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Jäst te dej"

Två vetenskapsnotiser i dagstidningen gav perspektiv på mänsklighetens utveckling. Den första var en ny genetisk studie som konstaterar att tre män som levde under bronsåldern sannolikt är förfäder till två tredjedelar av dagens europeer. De antas ha haft monopol på kvinnorna. En tredjedel av dagens europeer härstammar då från någon tjomme som kringgick monopolet och kröp in under tältduken när Khanen sov? (Min slutsats!)
De där tre karlarna tillhörde något hästfolk från stäppen i Ukraina och de invaderade österifrån, för 4500 år sedan, medförande tamhästar, som var något nytt för Europa, samt innovationen hjulet (!), språk och seder. Hjulet? 4500 år sedan?
Den andra notisen handlade om jästsvampar. som enligt en ny studie i Science genetiskt liknar oss. "...den mänskliga arvsmassan har direkta motsvarigheter till en tredjedel av jästgenerna, och forskarna tror att drygt 1000 av dessa är utbytbara"
Jäss. Ingen anledning att förhäva sig alltså.




Övriga genrer (Kåseri) av Måna N. Berger
Läst 496 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-06-02 15:20



Bookmark and Share


    Tea Alex
Nä, ingen anledning att förhäva sig.
:)
2015-06-04

  Magdalena Eriksson VIP
Kvicka vändningar i massmedians braskande rubriker.
2015-06-03

  walborg
Kul läsning
2015-06-02

  Larz Gustafsson VIP
Vi bör alltså visa jästfrihet.

Hade Djingis ett finger med i spelet...?
2015-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger