Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

duktig flicka blues


en duktig flicka utan drömmar
en liten stad hon ville lämna och glömma
hon tog allt vad samhället gav henne
hon skrev MVG på alla proven
hon hade kunnat bli något
men ville bara vara duktig, lämna, glömma, dö.

för det var ingen som sa var hon behövdes
hon väntar fortfarande på detta
under tiden testar hon alla upplevelser
lever upp livet snabbt och smärtfritt
ställer sig på alla dess utkanter
bestämmer vilken hon ska hoppa från.

branschen, som monster i mötesrummen
muskliga, sabeltandade, fjälliga, med klor.
det startas företag, projekt, med namn på engelska.
alla injicerar något, jag vet inte vad det är
jag ser sprutorna ligga och skräpa, ser effekterna,
men ingen har berättat för mig om den nya drogen.

alla andra tjejer har starkare åsikter
har varit gifta med engagemanget längre än jag.
männen är döda men svettas ändå
fjärrstyrda köttklumpar att kväva mig med.
de vill ta mig med på tågluff i Europa
jag vill somna och drömma en dröm.

fem år senare i samma kropp är jag kvar
en liten stad jag vill lämna och glömma
den vill ta mig med till anställningsintervju
jag vill somna och drömma en dröm.




Fri vers av enjolive
Läst 325 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-11 21:16



Bookmark and Share


  Robin V
Mycket, mycket bra!
2016-06-06

  Linil VIP
Fin text, enkel och rakfram, gillade särskilt denna "..
har varit gifta med engagemanget längre än jag".
2015-06-11
  > Nästa text
< Föregående

enjolive
enjolive