Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Full av skit

1.
Världen är full av skit
Man måste städa så att man inte själv blir skitig
Jag samlar skiten i hörnen så det mesta är rent
Jag samlar skiten i Afrika och Mellanöstern
Och en hel del på Balkan och lite på mitt samvete
Sopar under mattan

2.
Sopkvasten är full av skit
Skakar av den över papperskorgen men lite hamnar på golvet
Binder ihop matkassen jag trätt över korgen
Knyter mina fuktiga skosnören
Någon har nyst på dörrhandtaget
Går ner på innergården och slänger påsen i soptunnan
Får något kladdigt på fingrarna

3.
Händerna är fulla av skit
Tvättar dem i handfatet
Kranarna i min lägenhet lever,
De visslar med i electroswing på spotify
Skiten sköljs av och torkar in i vasken
Ruttnar i avloppet
Gamla matrester
Skrumpen spaghetti
Kaffesump ser ut som ondska

4.
Vasken är full av skit
Låter vattnet rinna som sång
Skrapar upp skiten och slänger i papperskorgen
Den nya soppåsen är snart full av skit
Skrubbar den skitiga vasken med en skitig diskborste

5.
Diskborsten är full av skit
Matrester har fastnat i vassen
Sköljer av den under kranen
Kranen visslar som en skrikig klarinett
Torkar upp den nya skiten med en skitig disktrasa
Vrider ur den och ser det grå vattnet rinna över mina knogar

6.
Kroppen är full av skit
Diskvattnet har ångat upp och lagt sig över huden
Sugits upp av mitt feta, stripiga hår
Duschslangen slingrar sig som en kobra
Försöker hypnotisera mig med sina tusen ögon
Gnider händerna mot ansiktet
Som disktrasor över ytor
Vrider schampot ur lockarna
Skitig såpa, trasslig mopp
Torkar av kroppen med en fläckig handduk

7.
Badkaret är fullt av skit
En liten hög med hår i avloppet
Gula fläckar på vitt porslin
Sprayar, borstar
Tills färgen på porslinet flagnar
Stryker kranen tills den glänser
Gnuggar slangen, den visslar förnöjt
Sliter upp mörka murveldjur ur rören
Fuktig pubispäls
Dränker dem i toaletten som mörkhåriga guldfiskar
Stopp i avloppet
Bajsvatten forsar över golvet
Svabbar med mitt hår
Torkar med min hud
Suger upp all skit i världen
In i skinn och väsen
Kranarna glänser, glittrar, visslar glatt.
Hånfullt.

För jag är full av skit.




Fri vers av MGisby
Läst 258 gånger
Publicerad 2015-06-17 22:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MGisby