Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Katarsis

Orkar inte duscha idag igen
Döda hudcellers gegga ligger ingrott bakom öronen
Försöker gnugga bort det
Vänder om jorden där mina bästa ben ligger nedgrävda
Söndertuggade av hundtänder
Vet inte var det döda slutar och det levande börjar
Så jag fortsätter gräva
Gräver tills skinnet lossnar
Och mina fingrar luktar bajs



Chillar, pillar naveln i soffan
Skopar upp luddet ur mitt första ärr
Det ser gulligt ut men luktar dött
Borrar så långt ner jag kan
Där brunnen smalnar av och det blir trångt
Undrar om jag kan gräva ända in i magen
Det är grusigt och lortigt
Och det gör ont när tummen tänjer navelsträngen



Dill & Gräslökschips,
Slickar kryddan från fingrarna
Känner porerna i ansiktet öppnas som kratrar
River upp finnarna på näsan
Tills vulkanutbrott plattat ut slätterna
I röd, irriterad, underjordisk magma
Det fastnar under naglarna
Skrapar med den ena under den andra
Tills nagelbanden lossnar
Drar upp dem med rötterna
Avrättar bödlarna
Nakna, rena fingrar
Bränner bort fingeravtrycken på spisen
Lämnar inga spår nu



Lita inte på någon!
Arkebusering i hårbottnen,
Klyver rötter med motoriserade rakblad
Skinhead och jeansjacka är min nya stil
Siktar på katarsis!
Hamnar i gulag
Skrubbar huden tills den lossnar
Ömsar skinn
Försöker skära bort allt som inte är rent
In i gaskammaren
Desinficerar mig själv i senapsgas
Because you’re worth it!
Tvättar händerna i salpetersyra
A skin you love to touch!
Flår skinnet tills köttet syns
Snittar spända muskler,
Snärtar som brustna strängar på en blodig fiol
Sprättar ådrorna,
Sprutar som galna sprinklersystem
Lemlästar mina knäckande leder
Krossar kraniet som Hamlet borde gjort
Maler ner ben och tänder i en köttkvarn
Skär bort allt,
allt som inte är rent och friskt




Fri vers av MGisby
Läst 260 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-06-17 22:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MGisby