Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det uppstår en massa möten här ute... en del är bra - en del mindre... men är dom sanna?


Cyber friendship

Visst uppstår det känslor i etern
förtvivlan, förälskelse, förargelser, förhoppning

Vi möts - främlingar på nätet och skapar bilder
om oss själva till varandra.

Vem skulle visa sin sårbarhet och sin svaghet
nej - vi visar våra bästa sidor
glädje, omtanke, skönhet, humor, tålamod och tolerans...

När vi chattar - spelar vi roller till varandra
kanske är du ärlig upp till fingertoppen men visar du
verkligen vem du är

Vad gör vi då - när vi gått över gränsen
då samtalen med varandra har blivit så intima att man
anförtrott mera till den okända än man någonsin öppnat upp till
en äkta närstående

och hur vet vi - att det är äkta
kan det vara äkta?

Varför väljer vi - cybern före
verkliga möten?

Söker vi efter anonymitet
eller är vi allmänt fega

ja... jag bara undrar
och
möjligtvis
känner efter

 




Fri vers (Fri form) av BlåhäXa
Läst 342 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-06-24 00:00



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
bra och tänkvärt!
2015-06-26

  prinscess VIP
ett bra tema och en mycket tänkvärd text
2015-06-25

  Per Drysén
Tänkvärd text som visar sanningen i att cybern ger möjlighet att visa hur man vill vara, inte hur man är. Tiden ges att skapa det intryck man vill. Gillar denna text mycket,
2015-06-24

  Trädskugga
Viktigt tema!
Själv skriver jag för att få tillfälle att formulera mig väl helt enkelt, och för att det gärna blir mer humor än allvar i vardagliga möten, och för att i cybern kan du välja bort möten som blir för påträngande...
2015-06-24

    Lars J
Tänkvärd dikt, jag relaterar lite till min dikt som handlar om att fläka ut sitt inre till allmän beskådan här på poeter.se
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=267182
Bra nedskrivna tankar i diktform, tycker om!

2015-06-24
  > Nästa text
< Föregående

BlåhäXa
BlåhäXa