Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet utanför

 

Hon måste stå där

vid fönstret

det är hennes sätt att andas

att hämta luft

hon behöver se livet utanför

vindens rörelser

ett barn som leker

en katt som halvsover

          under trädet

 

Hon måste stå där

vid fönstret

medan frågorna upprepar sig

hon måste stå där

påminnas om livet 

att jorden består

att allting inte har gått sönder

att det finns en ordning

       mitt i kaos

 

Hon måste stå där

vid fönstret

när solen går upp och solen går ner

dag växlar till natt, natt till dag

hon försöker förstå

att hon tillhör ett sammanhang

att hon är välkommen ut

barnet som leker

       ropar på henne




Fri vers (Fri form) av Lärling
Läst 422 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-06-28 16:50



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Väcker tankar
Kramar
2015-07-02

  Heikki Hellman
En fin iakttagelse ,"stå vid fönstret". Vara inne i fyra väggar kräver då och då att ha vyer utanför och det lyckas vid fönstret!
2015-06-30

  Marita Ohlquist VIP
Text som berör mitt inre!
Jag har stått vid fönstret.
2015-06-29

  ResenärGenomLivet VIP
Berörande dikt som känns...
2015-06-29

  Anya VIP
Mycket fin om det existentiella.
2015-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Lärling
Lärling