Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är inte lätt att leva

Jag vill göra så himla mycket, men jag vet inte hur man gör
Jag vill skriva böcker, spela musik, kyssa någon under stjärnhimlen
flyga bort från Sverige med mina vingar, bli känd och slå igenom stort
skapa rubriker om mig själv, hjälpa de fattiga, sparka de rika
ta långa promenader vid stranden, gå ner i vikt, gå upp i vikt
andas lugnt och njuta av stunden

Jag vill göra så himla mycket, men jag vet inte vad jag ska börja med
Jag vill sova bort hela dan, njuta av varje ögonblick och aldrig sova igen
plocka blommor och gömma under kudden, kasta sten mot polisbilar
visa hur förbannat arg jag är innombords hela tiden, vara snäll och dela med mig
skaffa en brevvän på andra sidan jordklotet, smsa med bästa kompisen en lördagskväll
vara ute en kväll och dra runt på varenda krog som finns i staden, bara sitta hemma och ta ett glas vin

Jag vill göra så himla mycket, men jag vet inte hur man gör
Jag vill springa ett maraton, sitta hemma en dag i soffan och inte göra någonting
springa runt barfota i sanden, bestiga höga berg med stora kängor
gå på universitet och studera fysik, klara ut matteboken från årskurs 3
ta studenten och ha en champagnefrukost, gå folkhögskola och bara sluta med studierna
kunna skapa animerade långfilmer, bara lära mig att rita utan att folk tror att det är något som en femåring har gjort
träffa stora skådespelare och gå på röda matten, kunna ta en vettig bild med mobilkameran

Jag vill göra så himla mycket, men jag vet inte hur man gör
Jag vill förlora synen för att kunna känna sympati med de blinda, att aldrig sluta ögonen igen
kunna tappa talförmågan under en hel dag, skratta så mycket att jag till slut inte kan sluta gråta
köra bil genom ända upp till Kiruna, kunna cykla utan stödhjul
dyka flera hundra meter under vattnet, kunna stå ute i regnet utan att få panik
vara dyster som ett åskmoln, skina som en sol av glädje

Jag vill göra så himla mycket, under en så himla kort tid
Mamma, varför sa du inte att livet skulle vara så här himla svårt?




Övriga genrer av calle_
Läst 562 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2015-06-28 01:17



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Visste inte att just det här gick att skriva om också. Känna och tänka möjligen. Men skriva om också. Häpnadsväckande.
2017-07-22

    uniqorn
Älskar den
2017-04-04

    ej medlem längre
Väldigt bra. Kunde känna igen mig i måånga bitar här. Tumme upp!:)
2016-12-12

    Sefarge VIP
Igenkännandets
Vingslag.I "egensinnig "
känslostil skriftat!
:)


2016-09-01

    Ellinor Ledger
Charmigt med alla kontraster, riktigt skickligt!
2015-06-28

    ej medlem längre
Ja det är mycket man vill men man förmår inte lika mycket.Fin beskrivning här!
2015-06-28

  pixter
Underbart!
2015-06-28
  > Nästa text
< Föregående

calle_
calle_