Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De fyra sämsta årstiderna

Vinter

Du pratade med en kompis om att du hade börjat tycka om ståuppkomik
om att shoreline var den bästa låten som fanns
för att den pratade om en väg som kunna ta en någon annanstans

Musiken höjdes och du berättade att just detta gitarriffet var så otroligt bra
du ville bara dansa på borden, kasta flaskor genom fönsterrutan
skrika, dansa, citera Jonas Gardell, röka sketna cigaretter, bara leva
jag hade aldrig sett någon i hela mitt liv med så mycket energi inom sig
det var som att se en film
en sån där gammal från 80-talet
allting bara föll på plats
på något konstigt vis
jag kunde verkligen inte förklara hur

Vår

Det var sol ute för första gången på länge
första gången på flera månader
så som det brukar vara i det här landet
300 dagar av mörker, sen kanske några dagar av ljus
när man minst anar det

Du kysste mig på pannan och sa att tillvaron var så bra just nu
vi båda hade rätt tråkiga jobb
på helgerna var vi ute på krogen
träffade folk, drack öl, lyssnade på musik
allt var så enkelt, men ändå så pass bra
vi klagade inte, men vi visste att vi kunde bättre

Du kysste mig på kinden och sa att du inte ville lämna sängen
vi var ett äventyr
en resa långt ifrån detta landskap, långt ifrån denna musik
även fast vi var fast i en säng
klockan slog midnatt och ingenting spelade någon roll
du hade ett fast grepp
det hade jag med
vi satt fast i något vi inte ville ta oss ur

Sommar

Jag visste att du ljög när du sa att allt var bra
men i mitt huvud ville jag vill inte tro ett enda ord
du läste mig som en bok
tiden gick rätt fort
jag tänkte inte på det något vidare

Höst

Jag fastnade lite i livet
du ville ha något mer
jag stannade kvar i något moln
du stack till huvudstaden

i den stunden hatade jag verkligen dig
av hela mitt hjärta
det sved när jag tänkte på det
men det var skönt när jag sa det

jag blev kvar här i en liten håla
medan du for till den stora staden
och du brydde dig inte ens om om vad jag tyckte
ditt jävla as




Övriga genrer av calle_
Läst 1280 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-03-24 06:27



Bookmark and Share


    Missbruksbarn
Starkt skildrat, känner igen mig i källorna som är flätade i årstiderna! Applåder!
2018-03-27
  > Nästa text
< Föregående

calle_
calle_