Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

11 juli

 

11 juli 2015

20 år

11 juli 1995

började slakten  

8237 civila män och pojkar

förvann på några dar

till i dag omkring 6000 funna

identifierade som 

tidigare verkliga personer

levande som han här

som du och jag

utifrån likrester

ur olika massgravar

delar av samma kropp

ibland på två  tre  platser

en lårbenshals där

ett finger här

en tredjedels käke elva km bort 

ett halvt till tre kilo skelett

för de kvarvarande att begrava

i visshet om att

det är pappa Hazim

mellanbrodern Dino

morfar Amir

två äldre bröder saknas ännu

saknar därför namn

den tredubbla sorgen fortsätter

smärtan i evighet

det finns de som kallar detta krig

det var inte krig

massaker på icke stridande individer är inte krig

det är slakt på oönskade

som inte skulle få finnas

av en annan börd

en ibland lite annorlunda kultur

kommna ur en annan tro

med andra namn

mannen som anförde slakten sa

"de är inte männiksor, de är muslimer"

massakern var inte ett slag 

den var en del i ett utrotningskrig

civilisationskrig

en tung del i

ett avsiktligt  planerat folkmord på 

Bosnens muslimer

 

11 juli är för alltid

1995

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av petter rost
Läst 326 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-07-12 00:33



Bookmark and Share


  Lollitta VIP

8237 civila män och pojkar

förvann på några dar
_________________________

skrämmande....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
räkna.....
2015-09-07

  Leosm
Glömma får vi aldrig göra, även om vi många gånger gör det ändå i dagens samhälle, väl skrivet!
2015-08-16

  Annie b'larsson VIP
"Mannen som anförde slakten sa
"de är inte människor, de är muslimer".

Mannen som anförde slakten var inte ett djur, han var en människa. Det är det ofattbara. Men som alltid, finns det en förklaring, även till det mest outgrundligt groteska.

Därför är det en plikt att försöka förstå varför och berätta om det. Du har tagit upp massakrerna och de bestialiska morden här. Bra!
2015-07-14

  Blomma-Stjärna VIP
<3 tungt och svårt - men glömma kan och får vi inte -
och en dag kanske
visar vi - mänskligheten - att vi kan lära av vår egen historia!
2015-07-12

  i af apa
folkmord kan man aldrig prata bort....
oavsett om de döda är muslimer, judar kristna eller något annnat. vi blir alla drabbade av ett mänskligt misslyckande...

att skriva är
att inte glömma...

bra!!
2015-07-12

  Maiah VIP
Ja det är nog ingen som inte sett bilder genom media och jag är säker på att alla känner avsky mot vad de unga människor mötte för öde. Jag tycker om att du även skriver om det här på poeter, en röst från en människa
2015-07-12
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost