Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En snålskjuts på Nils Ferlin hela vägen till L


rådjursdröm

 

”när skönheten kom till byn då var klokheten där...”

men bara för att sången tystnar

måste den inte dö

väntande   vilande   viskande

 

om fredlös längtan efter

sinnerligheten

all innerlighets vara

själens beröring och kropp

av berörande själ

 

visionerna    erfarenheter    drömmar

sjunger om hemkomst i livet

det stilla regnets lätta steg

på fönsterbläcket

språket för all

förståelse

 

den lena ryggen

under det långa håret

buren i blått

beröringen av en själ

som också är

handen

i det blå rummet

vilande på mörkblå byrå

en darrande närvaro

med blicken vänd mot

golvets myllrande liv

det försiktiga leendet ser

vad jag inte såg

 

men fick höra leendet

sången om livet

bortom det vana

 

 

 

 

 

 




Fri vers av petter rost
Läst 683 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-11-19 00:25



Bookmark and Share


  Maiah VIP
Oj så många vackra sinnliga bilder
2017-11-19

  Stanley Rydell
Varsamt vävda verser om hemkomst till sången om livet som söker sig förbi den stumma trivialiteten
2017-11-19

  Annie b'larsson VIP
Så vackert du skriver. jag tänker lite på rådjursstek med vinbärsgelé. En kärleksdikt när du är som bäst. Gillar de raderna där allt är blått, t.o.m. buren är blå. En blå bur att bo i. jo det går nog. Väldigt fint i alla fall.
2017-11-19

  i af apa
Min blick dras mot;

" golvets myllrande liv
det försiktiga leendet ser
vad jag inte såg"

i min läsning är de plötsliga spår från en annan tids händelser . Alla vet hur lätt det är att upptäcka kärleken när man väl är invigt o hur omöjligt uppgiften kan te sig när man. står utanför cirkeln. kärlek är för de invigda..

2017-11-19
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost