Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För *** Sverige!

Värderingar om solidaritet, rättvisa, jämlikhet, allas lika värde
Reas ut
Blir lättare att sparka på de svaga
Går på lögnerna om fuskarna, de bidragsberoende
Tror på sjukförsäkringsreformen, det kommer inte drabba dig för sjuk har du bestämt dig att inte bli
Akassan gör att man bara vill glida fram och inte gör rätt för sig
Utnyttjar dina skattepengar
De rika blir rikare och gynnas med nya skatteavdrag
De fattiga blir fattigare, moroten har ruttnat för länge sen
Marknaden ska styra Sverige
Staten säljer det gemensamma ägandet till skattebefriade riskkapitalister
Köper dyra försäkringar, för de gör din rädsla färglös
Ombildar hyresrätten för vinsten, för drömmarna på hemnet blir verkligare
Grekland är inte ditt problem, de är ju bara lata får skylla sig själva
Syrien är media som målar fan på väggen för de är rädda för terrorister
Palestina står i bibeln att landet tillhör Israel
Säger att vi inte kan ta emot fler flyktingar för Sverige är fullt
SD verkar ha vettiga argument men bryr sig föga om vad de menar
Ålderspensionen går inte att leva på, köper en plats på ålderdomshemmet
Ungdomarna väljer spela tevespel, de är för kräsna för att ta första bästa jobb
Det är politikernas fel att ungdomarna inte kan flytta hemifrån
Säger att du inte rasist men talar om ”de andra” som bara utnyttjar det svenska samhället
Pratar om bristerna i välfärden, köper dig förtur i vården
Röstar på Reinfeldt för han verkar så kompetent men pratar sosse politik
Värderingar om solidaritet, rättvisa, jämlikhet, allas lika värde
Reas ut


Revolution, tack!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Annica_N
Läst 364 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-07-20 10:15



Bookmark and Share


    Lars Gullberg



Du verkligen lyckas ge uttryck för den verklighet vi lever i

med din text ser det riktigt mörkt ut faktiskt

Du pekar på saker som inte finns längre som solidaritet och välfärd det gör mej ledsen

Som om det krävs en undergång nästan för att en ny bättre värld ska byggas upp

Applåder och sympatier

/Lasse
2015-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Annica_N
Annica_N