Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite av ett återkommande tema, jag vet. Om du är religiös för att du tror att det gör dig till en mer moralisk människa, kör i vind. Min farfar var präst och en av dom vänligaste människor jag känner. Men för mig så är tanken att det skulle finnas en gud


En kärleksfull gud

En kärleksfull gud skapade världen
och alla människor däri
En kärleksfull gud skapade världen
där nästan ingen får vara fri

En kärleksfull gud skapade barnen
som just nu svälter till döds
En kärleksfull gud skapade barnen
deras blickar har aldrig möts

En kärleksfull gud tillåter ondska
för att undgå att ställas till svars
En kärleksfull gud tillåter ondska
för, ja, så gör faktiskt en far.

Nej,
En kärleksfull gud hatar nog världen
och alla människor däri
En kärleksfull gud hatar ju världen
så kommer det alltid förbli

En kärleksfull gud hatar nog barnen
för att dom svälter till döds
En kärleksfull gud hatar ju barnen
som aldrig kommer höra en tröst

En kärleksfull gud älskar nog våldsmän
för dom vet ju hur det ska vara
en kärleksfull gud älskar ju våldsmän
just såna vill han gärna bevara







Fri vers av Hampan
Läst 267 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-07-23 17:09



Bookmark and Share


  Grovskuren
Jag tror gud ibland är synonym för kärleken själv. Kärlek och frihet är min religion, minst lika komplicerat
2015-07-28

  Larz Gustafsson VIP
Nej, jag är inte religiös. Jag är kristen. Och det är jag för att Gud överbevisade mig om att Han finns. Innan dess var jag ateist. Detta är nu över 30 år sedan och det blir bara bättre och bättre, även om man givetvis får räkna med kamp.
Har man inte upplevt Jesu kärlek skriver man sådant som du skrivit härovan.
2015-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Hampan
Hampan