Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vår unga evighetsballerina i farten


Isprinsessans publik


På parkbänken satt
den vilande gumman
och nedanför henne
satt hunden med västen

Hon dansade för dem
for runt, runt på isfläcken
Hunden blev nyfiken
ställde sig upp

och skakade snön
ur sin krulliga päls
varpå strupen for ut
i ett glädjefyllt skall

Hon visade dem
hur man gör piruetter
och gumman förhöll sig
förunderligt tyst

men hunden blev sprallig
och dansade efter
tills flickan blev trött och
tog plats vid den gamla

Nu såg hon att denna
en driva var endast
och hunden en pinne
och isen en dröm.



30/7 2015




Bunden vers (Annat versmått) av Lena Söderkvist VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-07-31 18:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP