Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SJÄLENS LYSE OCH KOMPASS

Själen
har väl
eget lyse
och kompass
ett sovrum
och ett dass.

När med
svordom och eder
du på tungan
får dra
tunga lass
han dig leder
med sin kompass.

Ja
på kvällen
då det lyser
ges tillfällen
för detta
hjärtans prat
att
viljans väderlek
är under
dunder och brak.

Tydligt och klart
ondskans blomma
är blodad
men
under samma tak
bor godheten
medveten ... förmodad
och glad ... åt sin chans
att få kroppen solad
och glittra i glans.





Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-01 15:07



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Från ett tänkande liv skulle jag tro, som svar på frågan här nedan.

Fantasifullt och bra skrivet om själens lyse o kompass.
2015-08-10

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
DU ! jag har en fråga till dig : " V A R F Å R D U A L L T I F R Å N ?"
2015-08-01
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP