Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett fall för samvetet att avgöra


Blomsterkronan


Den doftade aldrig
var aldrig till för
skönhet eller behag

sade han i alla fall

Han hade hittat den längst ned i
bottnen på en kruka
Om det nu var sant

Mot alla regler hade han
behållit den
Och det skröt han om för mig

I så fall var den
begärlig

Det fanns spår efter färg på
dess blästrade yta

Nu hittades den av mig
denna lilla skatt
som han hade glömt kvar

Han var död
men vem tillhörde den.



7/1 2012




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-02 12:55



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så fin!
2015-08-02

  Daniela I
Fin!
2015-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP