Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lärdom och anseende


Mästare i arbete


Den livlösa stenen
hade slipats av stormar
Under ytan fanns en själ
som få kunde finna

Han hade sett det redan i brottet
Marmorn talade, sade han
Med mejsel och vatten visade han
för oss att detta var sant

Han målade hår och ögon,
allt skulle blekna med tiden

Färgerna fastnade i skägget
som han suckande måste kapa
En mästare får aldrig bli utskrattad,
hans arbete sade oss det.



29/4 2012




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-02 13:13



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra! :)
2015-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP