Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Orka se det vackra!


En bedjan


Rost, vad jag kan se
Och vidrig vardag

En bangård, så förslummad
att dess rop på hjälp
ekar bland kvällsmolnen
och överröstar
de för övrigt rätt högljudda
syrsorna,
lyckas skymma skyn

Sök funktionen
i denna fulhet
du som orkar
Eller blunda

Men väljer du att
titta
och vänder ryggen till
skymtar
bortom stängslets fångenskap

ett träd

Låt det blomma i så fall.



16/5 1994




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-04 11:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP