Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömde en gång att alla levde sina liv på plåttak.


Grå utväg


Landet som vi föddes i
är ett land i mörker
där det svärtade stålet
i takplåtarna skänker
dyra sekunders frist för
människor som är skuggor
och ryggar för
stjärnor och månar

Men akta! I plåten finner man
stundtals hål, stora nog att
uppsluka kroppar
dra ned dem
och ge dem
ett säreget slaget
utseende

*

Rätt vad det var
– bakom skorstenstornet –
hittades en
av jägarna, sårad
Foten satt fast i
en järnstege, hans
ögon brann i sin
blodsprängdhet
Han var död innan vi
hunnit döda honom.



29/10 1994




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-08-04 12:19



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
Scary dreams;


- true?
2015-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP