Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gång låg Gotland vid ekvatorn, och livet i det tropiska grundhavet frodades.


Silurdjursvardag


Den bleka bottnen
genomborrad
Något svävar i det turkosa

En varelse
som ingen någonsin skall
ge ett namn
eller
en vetenskaplig beskrivning

De smäckra sjöliljorna
följer strömmen
i sitt relativa skydd
strax utanför strandlinjen

Inga anfall
från
det okända mediet ovanför

Silten rörs om
blottar ett bläckfiskskal

Enkelkorallen dör
vid sitt fäste
medan
trilobithonan finner
en partner.



4/8 2015




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-05 14:19



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Fin underjordisk under havslinjen
beslöjade orddans.
2015-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP