Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Suddendutt ältar sitt förflutna och blir självömkande


Trängd


Lådan är nästan full
av noterade dryckesstunder
En drink till
och lådan blir mätt

Men först en lov kring
Katarina

Spökklockan lyser
över gator och parker
isen har fastnat
av närheten till
våren

En drink till
den måste drickas i dag
sedan göras till en lapp
”Jag drack den här
och det var detta datum”

Hon har ju druckit så många
varför skulle just denna
avslöja henne
ge aningar
om var hon finns

*

Tänk om han hittar
barskåpet
Detektiver är knepiga
och att dricka är förbjudet
Tänk om han passerar
utanför affären

Åh, så god
den gin’n’tonicen var!
Söt och sträv
samtidigt, på sitt sätt
övernaturlig

Och så glittrar det
utanför fönstret
någon spelar Frank Sinatra
Det borde vara kallare
mycket kallare

*

Gå inte tillbaka
vägra när väninnan frågar
men låt henne inte veta att
du har druckit
av dina egenhändigt skapade
drinkar
Säg bara att
du inte vill

Annars får han veta allt om
dina drinkar

Med ögon som cirklar
krossar du
det tunga molnsjoket
blickar bortom den gråa kappan
Förlöst eller
evigt fördömd
undrar du

*

Pojkarna slåss
en gång såg hon det från
panoramafönstret
och ringde polisen

Det är länge sedan
men mörkret är detsamma
fruktan för att någon
skall finna barskåpet
lever

Hon
lever. Hur är det
möjligt. Kanske borde hon
meddela sig
men det går bara inte

Åh, spela den där skivan
en gång till!




6/2 2015




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-08-07 10:45



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
Ord att höra.
Se.
Försöka förstå.
2015-08-07

  Nanna X
Kusligt...
2015-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP