Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blev inspirerad av Claes Erikssons eminenta b-berättelse i Galenskaparnas 30-jubileum på TV nyligen.


S - En sommarsaga

Sommar. Sydlig sandstrand. Så snart solen steg syntes små stackmoln. Senare seglade stora sådana sakta söderut. Skrattmåsarna skränade. Småttingar stojade. Solstrålarna smekte solande soldyrkare som smorde solkräm. Stundom skymde stackmolnen solen. Sturiga Sture  som solstekte sig svor svavelosande. Stora stygga Staffan stampade sönder stackars Stinas ståtliga sandslott. Stina skriade snyftande. Smålickans snarrådiga styvmor Stella såg scenen. Sprang svärande samt skrikande "sabotör". Staffan stack skrämd. Så startade storartat sandslottsbygge. Snuviga Sune, Snygga Sigvard samt sura Sofie satt småpratande. "Stekhet sand" snörvlade Sune. "Superb semester" sa Sigvard saligt. "Snart slut" svarade sura Sofie. Samtliga suckade samstämmigt samt sa slokörat: "Så sant!" Sune snöt sig sorgset. Sedan stack sällskapet.

Senare syntes solens sista strålar. Sommarhimlen skymde, små stjärnor sken.  Snart sågs solbruna semesterfirare sitta smuttande sitt Sauvignonvin. Somliga suputer spritade samt skrålade. Sådana somnade sent. Så småningom sov samtliga sött. Svirarna snarkade sanslöst. Syrsorna spelade.

                                                                - Slut -




Prosa (Fabel/Saga) av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-09 10:57



Bookmark and Share


    glas-svalan VIP
Skrattade stort. Storartat suveränt!
2015-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP